2009. október 21., szerda

Prága trip III.

A keddi fő atrakció a fotómaraton volt. Start délelőtt 10kor, célbaérés este 10kor... tehát 12óra, 12 téma, hajrá! Emiltől kaptunk fejenként 200 cseh koronát...buszjegyre, filmre, kajára...
A klasszikus szabály az lett volna, hogy egy témára csak egy képet szabad lőni, de szerencsére most nem volt ilyen megkötés. Párosával kellett mozogni, mi Bandival indultunk neki a városnak. A főutca közepén álló régi villamos át van alakítva kávézóvá. Ide ültünk be átbeszélni a témákat. Az ablakból megláttuk Enit és Johannt, őket is betereltük a villamos-kávézóba. Beszélgettünk, kávézgattunk,... telt az idő, és még egy képet sem készítettem. Aztán odakeveredett Kristina is, aki csatlakozott hozzánk,... így már hárman maratonoztunk. Prága tömegközlekedése nagyon jó! Rengeteg villamos és metróvonal van, a járatok kb. 2 percenként járnak, a jegyek pedig olcsók. 18 korona egy menetjegy, 100 koronáért pedig olyan jegyet lehet venni, amit 24órán át használhatsz. Vettünk is jegyeket, villamosoztunk is jó sokat,...de egy hét alatt egyszer sem találkoztunk ellenőrrel.
Nagyon fáradt és álmos voltam, de nem csak a maraton alatt, hanem egész héten. Sajnos sokat zsibbadt a kezem is. Kedden az idő sem volt túl szép, az egész égen egybefüggő szürke felhőréteg úszott. Se fények, se árnyékok... nem jó fotózni ilyenkor, de még az a szerencse hogy az eső nem esett. Hárman jártuk az utcákat a témák után kutatva ... vagy inkább arra várva hogy az találjon meg minket.
1 óra felé betértünk Prága egyik legrégebbi étterem-kávézójába a Café Slavia-ba, ahol 99 koronáért kaptunk levest, és választhattunk hozzá 5féle főétel közül. Kristina csirkét rendelt, Bandi marhát, én meg spagettit. Kristina csirkét kapott, Bandi marhát, én meg egy nagy kupac tésztát, rajta némi parmezán, benne néhány karika póréhagyma, és pár félbevágott koktélparadicsom, mindez meglocsolva kevés fokhagymás olajjal...de semmi szósz!... nem volt finom. Még szerencse, hogy Kristina és Bandi is nagy adagot kaptak, így megkínáltak a sajátjukból. Itt az étteremben megint összefutottunk Enivel és Johannal. Megbeszéltük ki hogyan halad a témákkal, ittunk még egy kávét, majd folytattuk a fotózást.
Sok séta, sok villamosozás, kevés fotó...
Kristinának mennie kellett, Bandival tettünk még egy kört a városban, aztán beültünk rgy sörözőbe, ahol kényelmes bőrkanapé, szép pincérlány, hideg sör, és kellemes élőzene pihentette kifáradt agyunkat.
Este 10kor már lezuhanyozva és átöltözve "futottunk be" a célba. Annyira kimerültek voltunk, hogy csak arra volt erőnk, hogy felkeressük kedvenc rántotthúsos-szendvicses helyünket, és együnk egy jót.... Közben Ib tartott élménybeszámolót a napjáról. A hotelbe visszafelé vettünk még pár sört, aztán irány az ágy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése