2009. október 2., péntek

Prága trip I.

Vasárnap...
A szombati búcsúparty után kicsit nehezebb volt a kelés,...pláne hogy a szokásosnál korábbi volt az időpont. Mivel este nem pakoltam össze, így maradt a reggeli kapkodás. Az étkezdében lehetett pakolni úti kaja csomagot, gyümölcsöt, ásványvizet, szendvicset, stb... A suli elé két nagy busz érkezett. Az egyik a Brüsszelbe menő csoportot vitte, a másik a Berlinbe és Prágába tartókat szállította. A két busz jódarabig együtt haladt. Dumálás, zenehallgatás, Ib-től kapott könyv folytatása /Gerlóczy Márton - A csemegepultos naplója/...hosszú az út, aludtam is kicsit.
Útközben csak pár megálló volt. Késő délután értünk Berlinbe, már a buszból is látszott hogy hatalmas város. Elbúcsúztunk a berlini csapattól, és folytattuk a buszozást Prága felé. Németországból Csehországba kb ugyanazon az útvonalon haladtunk mint Bencével kifelé jövet. Berlin után mindenkinek jutott több mint két ülés :) ...megnéztünk egy jó kis filmet, és pontban éjfélre már ott is voltunk a szállodánál. Rövid megbeszélés és szobafoglalás után NEM mentünk aludni. Elindultunk sörözni! Az első Pilsner-es táblánál meg is állt a társaság. Kálmán meg én még bankautomatát kerestünk. A főutcán kb 20m-enként szólítottak le minket néger alakok...vagy ingyen sört kínáltak, vagy a legközelebbi night clubba invitáltak.
Pénzfelvétel után visszamentünk a kocsmába, ahol a többiek már befejezték az első sörüket. Normális kocsma szerű kocsma, cseh popdalok szóltak a zenegépből, cigifüst, törzsvendégnek látszó törzsvendégek üldögéltek az asztaloknál. Először csak az tűnt fel, hogy a felszolgáló srác kicsit langyosabb a kelleténél... Aztán a többiek felhívták a figyelmemet, hogy egy nő sincs lent, majd a falon ráböktek egy képre ami absztrakt péniszeket ábrázolt... Igen, megérkezésünk után 20perccel sikerült egy buzibárba leülnünk. Jó volt a hangulat, jó volt a sör, jó volt a "vízihulla" névre hallgató ecetes virslis uborkás csilis kaja is,...így maradtunk. Kicsit később Ibbel elmentünk keresni valami utcai gyorskaját. A dán koszt után már hiányoztak a jó fűszeres, zsíros ételek, így a választásom egy rántotthúsos szendvicsre esett majonézzel és ecetes uborkával. Két tenyérnyi omlós hús, ropogós enyhén fűszeres panírban, frissen sütve, zöldfűszeres majonézzel, szezámmagos zsemlében... mindez 50koronáért. (1korona = 9,5forint) Hihetetlen finom volt...úgy faltam mintha egy hete nem ettem volna.
Visszamentünk a sörözőbe, de már csak Kristina és Kálmán voltak ott. Kristina egy litván lány, tavasszal tanult Vraaban, de a mostani szemeszter elején még itt volt két hetet...
Még két sör, még két óra beszélgetés, és 4kor már ágyban is voltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése