2009. szeptember 9., szerda

első hét, röviden

egyik nap telik el a másik után, én meg kissé elmaradtam a beszámolókkal...
Az elmúlt hét egyrészt a közösség összekovácsolásának jegyében telt, másrészt a kötelező és a választható tantárgyak kiválasztásával.
Kedden délelőtt un. "Unlympic Games" volt. Ez annyit jelentett, hogy házanként kellett csoportokat alkotni, és különböző 'versenyszámokban' mértük össze tudásunkat
1. Páros pingpong: egy ember fogja az ütőt, de neki be van kötve a szeme. éppen ezért kell a másik ember, hogy a kötött szemű kezét fogva, együtt elüssék a labdát
2. Kerékpáros lassúsági verseny
3. Botnyomó verseny: egyfajta fordított kötélhúzás
4. Európa fővárosai - kvíz
5. USA államai - kvíz
6. Fekvőtámaszból fakocka hajítás
7. Tojás dobálás - két ember dobálja,..el kell kapni úgy hogy egyben maradjon
harmadik helyezettek lettünk (6ból)...vicces volt.
Délután kellett jelentkezni a fő tárgyakra >>> fotó
Este pedig közös éneklés a zenetanár vezetésével.

Szerdán reggeli után volt házgyűlés,..megbeszéltük a házirendet, választottunk házvezetőt, stb.
fél 10kor az egész suli bepattant egy emeletes buszba, és délnek vettük az irányt. elég sokat buszoztunk mire elértük az uticélt. útközben megálltunk még két helyen,... madarakat nézni, meg körbejárni egy művésztelepet.
utána irány a tengerpart...halászhajónézés, sütievés, kávé/teaivás kavicsdobálás/gyűjtés. Visszafelé útbaejtettük dánia egyetlen hegyét, és még lekanyarodtunk több helyen a partra...
Vacsorára értünk haza hullafáradtan, kissé megunva a tenger látványát, a homokot meg a szelet meg a sirályokat...

Csütörtökön kellett jelentkezni a választható tantárgyakra, és véglegesíteni a kötelező tantárgyat. A választhatókat havonta lehet majd cserélni. Sok töprengés után végül ez lett az órarend. (egy tanóra 2,5órás,...szünet meg megbeszélés szerint van beiktatva)
hétfő de.: Fotó, du.: Angol, este: Dán
kedd de.: Zene, du.: Angol
Szerda de.: Fotó, du.: Fotó, este: Dán
Csüt. de.: Zene
Pént. de.: Fotó

délután rendet raktunk a műhelyben Edével, meg elkezdünk szerelgetni...

Pénteken voltunk először fotó órán. jöttünk le, két megállót beiktatva. Aztán tengerparton sétálás, meg halászhajó nézés, meg sütievés és kávézás/teázás... Hazafelé végig a tengerpart mellett jöttünk, és több helyen meg is álltunk nézelődni,...Sőt még Dánia egyetlen "hegyét" és megmászta a a busz.
EMIL a fotótanár kedves, jópofa és jó sok tapasztalata van különböző analóg technikában.
Este volt nyitóbuli az iskola nagytermében...de tényleg Nagy terem! ...és hogy ez se legyen egyszerű, kiadták, hogy mindenkinek be kell öltözni egy könyvcímnek. Én, jobb ötletem nem lévén, 1984 lettem Orwell-től.
(nem volt látványos a 'jelmezem' :) sokan azt hittél hogy be sem öltöztem, ugyanis valami focimez-szerűséget találtam ki, hátán ORWELL, alatta 1984, meg a póló elején is ott volt hogy 19-84...szürke póló, szürke nadrág)
Én nem fotóztam itt, de majd begyüjtöm a képeket, és mutatok pár jobb jelmezt...

Szombat és vasárnap teljesen szabad. A dánok többsége hazamegy hétvégére, órák sincsenek, így elég kihalt a suli...Nassolás, bringaszerelés, filmnézés, playstation...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése